Leestijd: X min
01 februari 2023

Wat kosten zonnepanelen?

Als je overweegt over te stappen op zonne-energie, dan biedt dakprofijt.nl een oplossing die zowel duurzaam als financieel aantrekkelijk is. Veel mensen realiseren zich niet dat de investering in zonnepanelen doorgaans binnen 4 tot 5 jaar is terugverdiend. Met een levensduur van meer dan dertig jaar, betekent dit dat je na deze periode puur winst genereert uit je zonnepanelen. Financiële experts vergelijken het rendement zelfs met een positieve rente van vier procent, wat aanzienlijk hoger is dan de huidige spaarrentes.

Wat kost een zonnesysteem?

De prijs van een zonnesysteem hangt af van diverse factoren. Ten eerste speelt het aantal zonnepanelen dat je wilt plaatsen een grote rol. Hoe meer panelen, hoe hoger de kosten, maar ook hoe hoger de opbrengst. Daarnaast is het type zonnepaneel van belang; de duurdere varianten bieden vaak een hogere opbrengst en een langere levensduur. Ook de keuzes in omvormers, bekabeling, monitoringsapparatuur en aansluitingen zijn van invloed. Overweeg je extra functionaliteiten zoals een power-optimizer, een accu of micro-omvormers, dan zal dit de kosten ook beïnvloeden.

De dalende trend in prijzen

De afgelopen tien jaar is er een duidelijke daling in de prijs van zonnepanelen waarneembaar, wat zeer gunstig is voor consumenten. Hoewel de daling de laatste jaren wat vertraagt, is de verwachting dat de prijzen blijven dalen. Dit geldt ook voor aanvullende componenten zoals omvormers en accu’s.

Het voordeel van 0% btw

Een belangrijke ontwikkeling is de afschaffing van btw op zonnepanelen vanaf 1 januari 2023. Dit nultarief, dat van toepassing is op installaties op woningen of bijgebouwen, vermindert de administratieve last aanzienlijk en maakt de aanschaf van zonnepanelen nog aantrekkelijker.

Minder administratie, meer besparing

Door de verlaging van de btw van 21% naar 0% hoef je als koper niet meer de btw terug te vragen bij de Belastingdienst, wat een hoop papierwerk scheelt. De overheid hoopt hiermee meer huiseigenaren te stimuleren om zonnepanelen aan te schaffen.

Jouw toekomst met zonne-energie

Bij dakprofijt.nl zijn we er om je te begeleiden bij elke stap van je overgang naar zonne-energie. We begrijpen dat het een grote beslissing is, maar met de huidige dalende prijzen en fiscale voordelen is het een uitgelezen moment om te investeren in zonnepanelen. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een duurzamere toekomst terwijl je bespaart op je energiekosten.

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.