Een (thuis)batterij, ook wel een huishoudelijke energieopslagunit genoemd, is een systeem dat elektrische energie opslaat voor later gebruik in een woning. Een batterij voor zonnepanelen is specifiek een oplaadbare batterij die ontworpen is om de opgewekte energie van een zonnepaneelsysteem op te slaan. Het opgeslagen vermogen kan vervolgens worden gebruikt op momenten dat de zonnepanelen niet voldoende energie produceren.

Voordelen van Opslag:
Door de opslag van overtollige zonne-energie in een batterij kunnen huiseigenaren hun zelfconsumptie van zonne-energie maximaliseren. Dit vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het elektriciteitsnet, wat bijdraagt aan een duurzamere en meer zelfvoorzienende energievoorziening.

Soorten Batterijen:
Er zijn diverse batterijtypes beschikbaar voor zonnepaneelsystemen. Dit omvat lood-zuur, lithium-ion en zoutwater batterijen. De keuze van de batterij hangt af van factoren zoals de grootte van het zonnepaneelsysteem, de hoeveelheid energie die opgeslagen moet worden, en het beschikbare budget. Lithium-ionbatterijen zijn bijvoorbeeld populair vanwege hun hoge energiedichtheid, terwijl zoutwater batterijen milieuvriendelijker zijn.

Aanvullende Voordelen:
Naast het opslaan van zonne-energie kunnen thuisbatterijen dienen als een back-up stroombron tijdens stroomuitval. Ze kunnen ook helpen bij kostenbesparing in regio’s met variabele elektriciteitstarieven.

Het toevoegen van een thuisbatterij aan een zonnepaneelsysteem kan een investering zijn, maar de voordelen op het gebied van energieonafhankelijkheid, kostenbesparing en duurzaamheid maken het voor veel huiseigenaren een waardevolle keuze.

Ga voor meer informatie over thuisbatterijen naar https://dakprofijt.nl/thuisbatterij/

Besparen met je eigen panelen

Doe de gratis dakscan
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.